Bli bättre på spel

Om man spelar casinospel och liknande online och har en vision om att tjäna pengar på det hela så är det bäst att ge sig på pokern. Där har man själv en stor inverkan på huruvida man går därifrån som vinnare eller förlorare. Naturligtvis spelar slumpen en stor roll kortsiktigt men i det långa loppet får slumpens inverkan mindre och mindre betydelse och istället kommer din kunskap och spelförmåga ta överhanden. Ju bättre du är desto större är sannolikheten att du ju mer du spelar kommer att ha tjänat pengar på ditt spel.

Det är inte helt lätt att bli duktig på poker. Det är faktiskt riktigt svårt. Steg ett är i alla fall att plugga på hur det fungerar. Det bästa sättet är att läsa några pokerböcker. Den kanske bästa pokerboken som någonsin skrivits är Super System av Doyle Brunson. Den kan du köpa på bokus för 239 kronor.

Efter att ha läst hela den boken, eller i alla fall avsnitten som behandlar de pokervarianter som du kommer att spela så kan det vara smart att ta sig an fler böcker. En annan jättebra bok är theory of poker av David Sklansky och den kan du hitta på amazon för 22.57 dollar.

Ska man spela turneringsspel istället för cashgames så är Dan Harringtons bok No Limit Hold’em för 102 kronor ett riktigt bra köp.

Efter att man pluggat på ordentligt och har koll på teorin så är det dags att börja öva. Förslagsvis så kan man börja spela med låtsaspengar eller i alla fall med väldigt låga insatser. Analysesra hela tiden ditt spel och se till att du spelar så bra som du möjligtvis bara kan. Allt eftersom du känner dig säkrare och mer van så kan du börja gå upp i insatsnivåer förutsatt att du har råd att göra det. Hur mycket pengar man ska ha öronmärkta för pokern och på vilka nivåer ens ekonomi tillåter att man spelar gås igenom i böckerna som rekommenderats ovan. Det är viktigt att inte spela över sina resurser.